Journey ~ Utazás

Egyik kedvenc hobbim, amire ugyan mostanában kevesebb időt fordítok, a videojátékok. Kiskoromban kezdtem játszani. Aztán persze az Élet is tanít, emlékeztet az Életet magát is játszani. :)
Hiszem azt, hogy az Életben minden megszólaltat valamit. Mondják, hogy minden energia. Szóval, tettel, gondolattal teremtünk. És minden létező körülöttünk szólni próbál hozzánk, akár észrevesszük, akár nem. Még egy asztal is, amit kiválasztunk lakásunkba, szintén valamit megszólaltat bennünk. Egy szín, egy forma érzést kell, hangulata van. Egy húrt megpendít, ezért vonzódunk hozzá, választjuk ki, tetszik meg.
Mind a könyvek, filmek, videojátékok között is, sok olyan van, ami valamilyen - bármilyen - üzenetet hordoz számunkra. Mindig a megfelelő időben és módon jön el hozzánk a "segítség", ha épp lelkünknek szüksége van rá. Mindig tanulunk valamit, többé válunk tapasztalataink által és ha jól figyelünk, egyre jobban emlékszünk önmagunkra, szeretetünkre, lelkünkre.
A videojátékok között is sok művészi alkotás van, és akárcsak egy dallam, gyönyörű zeneszám, könyv, film, személy üzenete, megérint minket, láttat bennünk valami szépet, ami által lelkünkhöz szól.

Egyik ilyen híres alkotás videojátékos berkekben a Journey.
Nagyon izgalmas, kalandos kis game. Elvarázsolja a játékost, szívét, lelkét megérinti, mert magáról a Létezésről szól, szívünk, lelkünk útjáról.
Ezzel a kis felvezetéssel szeretném megörökíteni az örökké változó Létezőben a játék és szeretet ihlette írásomat, amely magáról az utazásról, Játékosról szól. :)
/kép forrása: Pinterest /

Journey

- Mit szeretnél?
- Játszani.
- Megkapod. Mit szeretnél?
- Szárnyalni.
Megkapod, Tiéd. Mit szeretnél?
A szerelem és élet ízét, mámorát, zamatát, erejét megízlelni. Végtelenbe repülni és azon túl. 
Megkapod. Mit szeretnél?
Megszületni. A homokban lépdelni. Bukdácsolni, a járást felfedezni. A sivatagon keresztül menni. A játék örömét felfedezni. Sok társat megtalálni. A növényeket, szépséget, állatokat felfedezni, észrevenni. 
Mit szeretnél?
A tereket meghódítani. Magaslatokra jutni. Tornyokat megmászni. Az eget fürkészni.
Mit szeretnél?
A társ örömét átélni. Ugrándozva, csúszva a fénylő homokon, napfényen siklani.
Mit szeretnél?
Beleveszni a játékba, hogy észre sem veszem.
Mit szeretnél?
Amikor tekintetem a napra emelem, a játék közepén a mélybe zuhanni.
Miért szeretnéd?
Hogy mélybe jussak és magaslatokra törjek. Hogy a mélység sötétjében én győzzek.
Mit fogsz csinálni?
Beleveszek és elveszek. Önmagamra ismerek. Fénybe, szépségbe, örömbe, végtelenségbe, a másik szemébe, szívébe.
Érzésembe, szívembe, világomba. Kitörök és mámorban úszok.


Elfogyok de újult erővel megint tapasztalok. Gyűjtöm a leckéket és már azt hiszem mindent tudok. De figyelmetlenül járok és megfogyatkozok. Majd fehér Anyától, fehér Atyától, az Egytől, a nemtelentől, ki felsőbb Önmagam, fehérségem és kifogyhatatlan szeretetem, szívem és szemem fénye, ragyogása, minden ami voltam és valaha leszek és lehetek, békém és bőségem, tudásom és látásom, Ő tőle-önmagamtól segítséget kérek és kapok. Tisztán és hófehéren, mert az a lényem minden tudással, szeretettel rendelkezik. De mikor leszületek mindezt elfelejtem majd.
Nézem a csillagokat, nézem a homokot, nézem a sírokat. Mindent, ami valaha voltam és valaha leszek, ahonnan valaha jöttem és valaha megyek, ott van fölöttem és a homokszemekben. Önmagamban Tenmagadban. Végtelen játszótér az enyém.
Te is lejössz. Lelkem lelked beragyogja, fényét fényedben felismeri, csillogó szemedet örökre megjegyzi, hangodat el nem felejti.



Csak utazok és utazok, vándor vagyok. Lelkem fele velem jön. Hol makacs vagyok, hol ő makacs, hol én kérem, hol ő kéri, hogy egyedül tanulok. Hol becsatlakozik utamon, hol eltűnik. Ha ügyesek vagyunk együtt szárnyalunk. Egymásba fonódunk, a létezésbe, szélbe beleveszünk.
Egymásnak segítünk. Mindent előre eltervezünk.
Majd hegynek felfelé haladunk.
Hogy szárnyaljunk felfelé és azontúl. Hogy lejöhessünk és újra egymást, önmagunkat, megtaláljuk. Világokat lássunk. A belső világunkat. Vándoroljunk és Játsszunk. Szeressünk.

/itt található képek forrása: Pinterest /

Megjegyzések